Avaa valikko Valikko
ariterm.fi/lammitysratkaisut/kaukolampo

Kaukolämpöä kotimaisella fossiilivapaalla bioenergialla

Kaukolämpöä kotimaisella fossiilivapaalla bioenergialla

Ympäristöystävällistä, bioenergialla tuotettua varmaa ja edullista kaukolämpöä

Aritermilla on vuosikymmenten kokemus erilaisten kaukolämpölaitosten suunnittelusta ja toteuttamisesta. Energiatekniikan edelläkävijänä olemme olleet mukana biopolttoaineita hyödyntävien lämpölaitosten kehittämisessä jo vuodesta 1992 alkaen, jolloin aloitettiin hakkeelle soveltuvan lämmityskattilan suunnittelu. Tuolloin valitut tekniset ratkaisut ovat käytössä nykyisissä lämmityskattiloissa - toki kokoluokka on kasvanut huomattavasti. Ensimmäinen kaukolämpölaitos tehtaaltamme on toimitettu vuonna 2008.


Fossiilivapaat polttoaineet tuovat kustannussäästöjä

Kaukolämpölaitoksemme käyttävät fossiilivapaita polttoaineita kuten pellettiä ja haketta. Hiilidioksidipäästöt pienenevät merkittävästi kun siirrytään ympäristöystävällisiin biopolttoaineisiin.


Agropellettiä käyttävää uusinta tekniikkaa kaukolämmön tuotannossa

Agropelletti on esimerkiksi peltobiomassoista puristettua pellettiä, minkä käyttö puupellettiin sekoitettuna on mahdollista ja tuo merkittävää kustannussäästöä.
Toimitamme kokoluokassa 2–4 MW lämpölaitoksia, joissa kasviperäisen agropelletin osuus voi olla jopa 70%. Peltojätteestä puristettu pelletti on haastava polttoaine, jossa tuhkan määrä on kymmenkertainen puupellettiin verrattuna. Olemme vuosien 2021–2023 aikana kehittäneet luotettavan polttotekniikan, jolla hallitaan runsastuhkaisen polttoaineen erityisvaatimukset.

Lue lisää pelletistä polttoaineena.


Kotimainen, toimintavarma kaukolämpölaitos

Suunnittelemme ja valmistamme itse Saarijärven tehtaalla toimituksiin kuuluvat komponentit. Tämä mahdollistaa nopeat projektiaikataulut ja asiakkaan tarpeita vastaavan laadukkaan ja suorituskykyisen lopputuloksen. Teemme yhteistyötä kumppaneiden kanssa, joille tyytyväinen asiakas on yhtä tärkeä kuin meillekin. Kumppaninasi varmistamme, että yrityksesi voi siirtyä fossiilivapaaseen energiaan helposti ja luotettavasti.


Suunnittelemme kaukolämpölaitokset kunkin kohteen tekniset vaatimukset huomioiden

Toteutamme lämpölaitokset yhdellä tai useammalla kattilalla varustettuna. Valmistamiimme kattiloihin on mahdollista asentaa kaksi poltinta rinnakkain. Asiakkaamme ovat todenneet kahden rinnakkaispolttimen polttimen tarjoavan useita hyötyjä, jotka edullisen biopolttoaineen käyttöönoton lisäksi lyhentävät edelleen investoinnin takaisinmaksuaikaa:

  • Laitosta voidaan ajaa pienellä osateholla järkevillä suorituskykyarvoilla
  • Polttotekniikkamme reagoi nopeasti verkoston kuormitusvaihteluihin laajalla tehoalueella
  • Ajoitettujen huoltoseisokkien aikana tarvittava teho on edelleen tuotettavissa biopolttoaineella


Huollot ja varaosien saatavuus varmistavat kaukolämmön toimintavarmuuden

Pidämme huolta toimittamiemme kaukolämpölaitosten toiminnasta myös toimituksen jälkeen. Varaosavarastomme sisältää yli 2000 nimikettä heti-toimitettavaksi, lisäksi huoltotiimimme on käytettävissä koko Suomen alueella lyhyellä varoitusajalla.


Vuonna 2023 toimitimme kahdelle eri asiakkaalle lähes identtiset, 3 MW tehoiset, puupellettiä polttoaineena käyttävät kaukolämpölaitokset.Yhteyshenkilöt

Risto Mikkonen
Projektiliiketoiminnan johtaja
044 533 7787

Back to top