Avaa valikko Valikko
ariterm.fi/referenssit
Referenssit 4 MW tehoinen lämmitysjärjestelmä lähdössä asiakkaallemme.
Referenssit 4 MW tehoinen lämmitysjärjestelmä lähdössä asiakkaallemme.

Yli 100 toimitettua lämpölaitosjärjestelmää Suomessa

Ariterm on vakiinnuttanut asemansa suomalaisena lämpöjärjestelmien asiantuntijana, jonka ydintehtävänä on korvata fossiiliset polttoaineet bioenergialla. Olemme toimittaneet yli 100 lämpölaitosjärjestelmää eri kokoluokissa (200 – 6 000 kW). Lisäksi olemme toimittaneet asiakkaillemme yhteensä useita satoja irtolaitteistoja pienempiin lämmityskeskuksiin.

Alla on esitelty muutamia Aritermin toimittamia lämpölaitosjärjestelmiä. Kaikki toimittamamme 500 kW tai sitä suuremmat lämpölaitosjärjestelmät näet oheisesta PDF -tiedostosta.

 • Leppäkosken Lämpö - Ikaalinen

  Ikaalisten kaupungin kaukolämpöverkkoon kytketty 3 MW pellettilämpökeskus. Lämpökeskus rakentuu kahdesta 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta ja yhdestä 3 MW Ariterm Bio -kattilasta.

 • Leppäkosken Lämpö - Vihola (Nokia)

  Maksimiteholtaan 6 MW pellettilämpökeskus lämmittää Nokian Viholan kaupunginosaa ja on osa Nokian kaupungin kaukolämpöverkkoa. Lämpökeskus rakentuu kahdesta 3MW Ariterm Bio -kattilasta ja yhteensä neljästä 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta.

  Lämpökeskus pystyy toimimaan korkealla hyötysuhteella hyvin pieneltä osateholta (200 kW) lähtien. Lisäksi se pystyy saavuttamaan maksimitehonsa jopa alle 20 minuutissa käynnistyksestä, joten siksi sillä pystytäänkin reagoimaan nopeasti muuttuviin lämmöntuotannon tarpeisiin.

 • Kalajoen Lämpö - Pirkonsuo (Kalajoki)

  Kalajoen Lämpö Oy:lle projektoimme 4MW:n järjestelmän, joka asennettiin asiakkaan rakennuttamaan vanhan POR- lämpökeskuksen laajennusosaan. Pelletti toimii kaukolämpöverkon (päälämpökeskus on Junnikkala Oy:n KPA-lämpökeskus) ensimmäisenä varakattilana.

  Lämpökeskus rakentuu kahdesta 2 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta sekä yhdestä 4 MW Ariterm Bio -kattilasta.

 • Parikkalan kunta - Parikkala

  Parikkalan kuntaan keskustaajamaan kaukolämpöverkkoon asennettu lämpökeskus. Lämpökeskuksen maksimiteho on 3 MW ja se rakentuu kahdesta 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta sekä yhdestä 3 MW Ariterm Bio -kattilasta. Lämpökeskus toimii säätö- ja varalaitoksena 200 – 3000 kW tehoalueella vieressä olevan hakekeskuksen kanssa.

 • Savon Voima - Joroinen

  Joroisen kuntaan kaukolämpöverkkoon asennettu lämpökeskus. Lämpökeskuksen maksimiteho on 3 MW ja se rakentuu kahdesta 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta sekä yhdestä 3 MW Ariterm Bio -kattilasta. Lämpökeskus toimii säätö- ja varalaitoksena.

  Lämpökeskuksen mitattu hyötysuhde on 93,2% täydellä teholla ja 92,9% osateholla (50%).

 • Pelto-Paturi Oy - Turenki

  Pelto-Paturi Oy on erikoistunut siementuotantoon. Kesällä 2010 tilalle rakentui uusi kuivuri, sekä uusi moderni lämpökeskus.

  Lämpökeskuksessa tilan kiinteistöjen ja kuivaamon lämmöntuotanto on yhdistetty yhteen ja samaan lämpökeskukseen. Näin polttoainevarastoja on vain yksi. Tämä varasto ”ruokkii” kiinteistöjen lämmityksestä huolehtivaa 120 kW vesikattilaa, sekä 500 kW kuivurin uunia. Em. järjestelmiä voidaan käyttää toisistaan riippumatta. Molemmissa uuneissa on MultiJet polttimet, jotka voiva hyödyntää tehokkaasti erilaisia polttoaineita, kuten haketta, puumurskaa, palaturvetta, pellettejä, viljaeriä jne.

 • Halesa Oy - Lähdeniitty

  Halesa Oy rakentaa 130 huoneiston pientaloalueen Nokian Lähdeniittyyn, joka valmistuu viimeisiltä osiltaan vuonna 2014. Alueen lämpölaitosratkaisuna on Aritermin toimittama yhteisteholtaan 1 MW pellettilämpökeskus. Se on Suomen suurin uudisrakennusalueen pellettiratkaisu.

  ”Olen ollut pellettilämpöön erittäin tyytyväinen. Se on ollut vaivaton ja verrattain edullinen lämmitysratkaisu. Ja mikä tärkeintä se on kotimaista, saasteetonta ja uusiutuvaa energiaa luonnosta.”

  – Halesa Oy:n hallituksen puheenjohtaja RI, Pauli Salonen

 • Savon voima - Sorsakoski

  Ariterm toimitti vuonna 2012 Savon Voimalle Sorsakosken taajamaan 1,5 MW pellettilämpökeskuksen. Lämpökeskus rakentuu kahdesta 750 kW BioJet -pellettipolttimesta ja varavoimana toimii 1 MW öljykattila. Lämpökeskusta ohjaa Arimatic 2000 -ohjauskeskus. Lämpökeskus tuottaa lämpöä Iittalan astiatehtaalle.

Back to top