Avaa valikko Valikko
ariterm.fi/yritys

Ariterm Service on kokenut biolämmitysratkaisujen edelläkävijä

Edistyksellistä lämpötekniikkaa uusiutuville biopolttoaineilleAritermin korkealaatuiset, vuosien kokemuksella kehitetyt kotimaiset biolämmitysratkaisut tarjoavat tehokkaan ja luotettavan tavan hyödyntää kotimaisia, uusiutuvia, fossiilivapaita energialähteitä.


Toimitamme erilaisiin kohteisiin ja erilaisiin käyttötarkoituksiin edistyksellisiä lämmitysratkaisuja, joko kuuman veden, höyryn tai lämpimän ilman tuotantoon. Biolämpölaitoksemme käyttävät fossiilivapaita polttoaineita kuten puupellettiä ja haketta. Myös agropelletin, esimerkiksi auringonkukkapelletin ja peltojätteestä puristetun pelletin käyttö puupellettiin sekoitettuna on mahdollista ja tuo merkittävää kustannussäästöä.


Kumppaninasi varmistamme, että yrityksesi voi siirtyä fossiilivapaaseen energiaan helposti ja luotettavasti. Pidämme huolta laitteidemme toiminnasta myös toimituksen jälkeen. Kattava varaosavarastomme sisältää yli 2000 nimikettä heti-toimitettavaksi verkkokaupastamme. Monipuoliset huoltopalvelumme ja huoltotiimimme on käytettävissä koko Suomen alueella, tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla.

Lämmitysosaamista ja historiaa 120 vuoden ajalta


Yrityksen historia juontaa vuoteen 1904, jolloin Högfors Oy:n valimolla valmistettiin Suomen ensimmäinen vesikiertoinen lämmityskattila. Arituote Oy aloitti lämmityskattiloiden valmistuksen Saarijärvellä vuonna 1974. Yhtiön nimi vaihtui Arimax Ky:ksi vuonna 1983, vuonna 1989 yhtiö sulautui Högfors Lämpö Oy:öön. Nykyisiin tiloihin Högfors lämpö Oy siirtyi vuonna 1998, minkä jälkeen omistajien vaihduttua yrityksen nimenä on ollut Thermia Oy ja Ariterm Oy.


Vuonna 2019 Ariterm Service Oy:n henkilökunta yhdessä kahden pääomasijoittajan kanssa osti lämmityslaitteiden valmistukseen liittyvän liiketoiminnan. Valmistettavien lämmitysjärjestelmien koko on jatkuvasti kasvanut, minkä vuoksi osaava ja sitoutunut henkilökunta on meille erityisen tärkeä. Henkilöstön keskimääräinen kokemus Ariterm- ja Säätötuli-tuotteista on noin 20 vuotta.


Tehtaamme sijaitsee Saarijärvellä, keskellä Keski-Suomen puhtaita metsiä, peltoja ja vesiä. Sellaisena haluamme ne säilyttää. Siksi teemme jatkuvaa ympäristöystävällisten biolämpöjärjestelmien kehitystyötä, pitkään historiaamme ja osaamiseemme nojautuen.


Ainutlaatuinen bioenergiaa hyödyntävä kaukolämpölaitteisto toimitettiin Kurikan Energia Oy:lle, avajaisia vietettiin helmikuussa 2024. Laitoksen maksimiteho on 4 MW. Laitoksen polttoaineena on kaurankuori- ja puupelletin seos, lämmöntuotannossa hyödynnetään siis maatalouden sivutuotteita. Kaurankuoripelletillä saavutetaan myös merkittäviä säästöjä polttoainekustannuksissa.

Tavoitteemme on fossiilivapaa tulevaisuus!

Visiomme on auttaa asiakkaitamme siirtymään fossiilivapaan energian käyttöön. Kehitämme, suunnittelemme ja valmistamme biolämpölaitoksia sekä polttotekniikkaa, joilla on mahdollista korvata fossiilisia polttoaineita - samalla alentaen hiilidioksidipäästöjä sekä polttoainekustannuksia.


Viimeisen vuoden aikana olemme valmistaneet kolme pellettiä polttoaineena käyttävää kaukolämpölaitosta, joiden yhteenlaskettu teho on 11 MW. Vastaavat öljyllä toimivat laitokset olisivat vuodessa keskimääräisellä 50% teholla kuluttaneet öljyä noin 10 000 000 litraa. Korvaamalla öljy fossiilivapaalla polttoaineella vähenivät CO2-päästö noin 25 000 tonnia.


Tulemme edelleen panostamaan myös uusien lämmitysratkaisun kehittämiseen. Viime vuosina valmistuneita uusia tuotteita ovat:


  • Kaurankuoripellettiä (agropelletti) polttoaineena käyttävä kaukolämpölaitos. Lue lisää.

  • Pellettikonttiratkaisu rakennustyömaan lämmöntuotantoon. Lue lisää.

  • Lämpölaitos samanaikaiseen biohiilen ja lämmön tuotantoon. Lue lisää.

  • Uutena sovelluksena valmistamme ja tuomme yhdessä kumppanimme kanssa Suomeen pellettiä polttoaineena käyttäviä lämpölaitoksia höyryn tuottamiseen. Lue lisää.

Back to top