Yli 100 toimitettua lämpölaitosjärjestelmää Suomessa

Ariterm on vakiinnuttanut asemansa suomalaisena lämpöjärjestelmien asiantuntijana, jonka ydintehtävänä on korvata fossiiliset polttoaineet bioenergialla. Olemme toimittaneet yli 100 lämpölaitosjärjestelmää eri kokoluokissa (200 – 6 000 kW). Lisäksi olemme toimittaneet asiakkaillemme yhteensä useita satoja irtolaitteistoja pienempiin lämmityskeskuksiin.

Alla on esitelty muutamia Aritermin toimittamia lämpölaitosjärjestelmiä. Kaikki toimittamamme 500 kW tai sitä suuremmat lämpölaitosjärjestelmät näet oheisesta PDF -tiedostosta.

AritermService Referenssiluettelo alkaen 500 kW

Leppäkosken Lämpö - Ikaalinen

Ikaalisten kaupungin kaukolämpöverkkoon kytketty 3 MW pellettilämpökeskus. Lämpökeskus rakentuu kahdesta 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta ja yhdestä 3 MW Ariterm Bio -kattilasta.

Leppäkosken Lämpö - Vihola (Nokia)

Maksimiteholtaan 6 MW pellettilämpökeskus lämmittää Nokian Viholan kaupunginosaa ja on osa Nokian kaupungin kaukolämpöverkkoa. Lämpökeskus rakentuu kahdesta 3MW Ariterm Bio -kattilasta ja yhteensä neljästä 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta.

Lämpökeskus pystyy toimimaan korkealla hyötysuhteella hyvin pieneltä osateholta (200 kW) lähtien. Lisäksi se pystyy saavuttamaan maksimitehonsa jopa alle 20 minuutissa käynnistyksestä, joten siksi sillä pystytäänkin reagoimaan nopeasti muuttuviin lämmöntuotannon tarpeisiin.

Kalajoen Lämpö - Pirkonsuo (Kalajoki)

Kalajoen Lämpö Oy:lle projektoimme 4MW:n järjestelmän, joka asennettiin asiakkaan rakennuttamaan vanhan POR- lämpökeskuksen laajennusosaan. Pelletti toimii kaukolämpöverkon (päälämpökeskus on Junnikkala Oy:n KPA-lämpökeskus) ensimmäisenä varakattilana.

Lämpökeskus rakentuu kahdesta 2 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta sekä yhdestä 4 MW Ariterm Bio -kattilasta.

Parikkalan kunta - Parikkala

Parikkalan kuntaan keskustaajamaan kaukolämpöverkkoon asennettu lämpökeskus. Lämpökeskuksen maksimiteho on 3 MW ja se rakentuu kahdesta 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta sekä yhdestä 3 MW Ariterm Bio -kattilasta. Lämpökeskus toimii säätö- ja varalaitoksena 200 – 3000 kW tehoalueella vieressä olevan hakekeskuksen kanssa.

Savon Voima - Joroinen

Joroisen kuntaan kaukolämpöverkkoon asennettu lämpökeskus. Lämpökeskuksen maksimiteho on 3 MW ja se rakentuu kahdesta 1,5 MW BioJet Multi -pellettipolttimesta sekä yhdestä 3 MW Ariterm Bio -kattilasta. Lämpökeskus toimii säätö- ja varalaitoksena.

Lämpökeskuksen mitattu hyötysuhde on 93,2% täydellä teholla ja 92,9% osateholla (50%).

Pelto-Paturi Oy - Turenki

Pelto-Paturi Oy on erikoistunut siementuotantoon. Kesällä 2010 tilalle rakentui uusi kuivuri, sekä uusi moderni lämpökeskus.

Lämpökeskuksessa tilan kiinteistöjen ja kuivaamon lämmöntuotanto on yhdistetty yhteen ja samaan lämpökeskukseen. Näin polttoainevarastoja on vain yksi. Tämä varasto ”ruokkii” kiinteistöjen lämmityksestä huolehtivaa 120 kW vesikattilaa, sekä 500 kW kuivurin uunia. Em. järjestelmiä voidaan käyttää toisistaan riippumatta. Molemmissa uuneissa on MultiJet polttimet, jotka voiva hyödyntää tehokkaasti erilaisia polttoaineita, kuten haketta, puumurskaa, palaturvetta, pellettejä, viljaeriä jne..

Halesa Oy - Lähdeniitty

Halesa Oy rakentaa 130 huoneiston pientaloalueen Nokian Lähdeniittyyn, joka valmistuu viimeisiltä osiltaan vuonna 2014. Alueen lämpölaitosratkaisuna on Aritermin toimittama yhteisteholtaan 1 MW pellettilämpökeskus. Se on Suomen suurin uudisrakennusalueen pellettiratkaisu.

”Olen ollut pellettilämpöön erittäin tyytyväinen. Se on ollut vaivaton ja verrattain edullinen lämmitysratkaisu. Ja mikä tärkeintä se on kotimaista, saasteetonta ja uusiutuvaa energiaa luonnosta.”

– Halesa Oy:n hallituksen puheenjohtaja RI, Pauli Salonen

Savon voima - Sorsakoski

Ariterm toimitti vuonna 2012 Savon Voimalle Sorsakosken taajamaan 1,5 MW pellettilämpökeskuksen. Lämpökeskus rakentuu kahdesta 750 kW BioJet -pellettipolttimesta ja varavoimana toimii 1 MW öljykattila. Lämpökeskusta ohjaa Arimatic 2000 -ohjauskeskus. Lämpökeskus tuottaa lämpöä Iittalan astiatehtaalle.

Valkeakosken energia - Ulvajanniemi

Ariterm toimitti vuonna 2011 Valkeakosken energialle 1MW lämpökeskuksen. Lämpökeskus sisältää 1MW pellettikattilan ja varajärjestelmänä keskuksessa on 1MW öljykattila. Lämpökeskus tuottaa lämpöä 11 kerrostalon tarpeisiin.

Katso esittely kohteesta youtube kanavaltamme!

Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos - Siilinjärvi

Ariterm toimitti vuonna 2012 lämpökeskuksen Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitokselle. Lämpöä tuotetaan vajaan 300 hengen koulutustiloihin.

Pellettiküte - Viro

Ariterm toimitti, syyskuun 2013 aikana käyttöönotetun, pellettilämpölaitoksen lämmityslaitteiston Viron Koseen. Toimitukseen kuului kaksi 1 MW kattilajärjestelmää sisältäen ohjauskeskuksen, polttoaineensyöttö- ja tuhkanpoistoruuviston, automaattinuohouksen sekä savukaasupuhdistimen. Lämpölaitos tuottaa lämpöä asuinalueelle.

Ota yhteyttä
close slider

    Pyydä yhteydenottoa, tarjousta tai huoltopalvelua valitsemalla lomakkeen aihe alta.


    PuhelimitseSähköpostitse