Avaa valikko Valikko
ariterm.fi/tuotteet/hoyryn-tuotanto

Höyryn tuotanto

Höyryn tuotanto

Valmistumassa 2 x 2 MW tehoinen, puupellettiä polttoaineena käyttävä, moduuliratkaisu höyryntuotantoon Tanskalaiselle asiakkaalle. (Kuva: BKtech)

BioJet Multi on pitkän kehitystyön tulos, joka perustuu Aritermin pitkään ja vankkaan osaamiseen erilaisista biolämmitysratkaisuista. Ensimmäiset Biojet Multi-polttimet toimitettiin jo vuonna 2011. Tuotetta on jatkuvasti kehitetty edelleen vuosien saatossa samalla kasvattaen kokoluokkaa. Nykyisin poltinta on saatavilla 3MW:n tehoisena, jotka on varustettu vesijäähdytteisellä arinastolla.


Polttimia on toimittu useille laitosvalmistajille yli sataan kohteeseen. Höyryntuotannossa polttimiamme on käytössä mm. elintarviketeollisuudessa, meijereissä, betonin valmistuksessa, whiskyn tuotannossa ja virvokejuomien valmistuksessa.


Poltin on suunniteltu erityisesti puupelletin polttoon, jota myös kaikki asiakkaamme käyttävät polttoaineena. Puupelletti on fossiilivapaa polttoaine, joka paitsi vähentää öljyyn verrattuna hiilidioksipäästöjä 90%, on myös huomattavasti öljyä edullisempi polttoaine.


Poltin on varustettu automaattisytytysjärjestelmällä ja on erittäin nopeasti säätyvä. Koska sillä on myös erinomainen palamisen hallinta pienillä osatehoilla, poltin sopii myös prosesseihin, joissa tehontarve vaihtelee. Tehon säätö nollasta täyteen tehoon kestää vain noin 15 minuuttia.


Liikkuva-arinainen tekniikkaa tarjoaa pidemmän puhdistusvälin. Valitsemalla vesijäähdytteisellä arinastolla varustetun poltinmallin myös huoltoväli pidentyy.Lue lisää pelletistä polttoaineena.Yhteyshenkilöt

Risto Mikkonen
Projektiliiketoiminnan johtaja
044 533 7787

Back to top