Avaa valikko Valikko
ariterm.fi/tuotteet/lammon-tuotanto/aritermpurkaimet

Ariterm purkaimet

Lattiapurkain TPYM


Lattiapurkain perustuu samaan tekniikkaan kuin tehdasvalmiit tankopurkainpohjat, mutta se toimitetaan irto-osina. Purkainten asennus tehdään osittain valun yhteydessä. Kolien lukumäärä ja pituus voivat vaihdella, joten lattiapurkain soveltuu hyvin erilaisiin varastoratkaisuihin. Lattiapurkainten varaston pohjapinta-ala voi vaihdella 7,5–40 m2. Varaston tilavuus jopa 200 m3.


Toimitussisältö:

 • Pohjapalkit 2-4 kpl D
 • Reunapalkki (pituus kolien lkm mukaan) C
 • Purkainkolatangot, sylinterit (2-4 kpl) sekä niiden kiinnitykseen tarvittavat ohjaintunnelit B
 • Väliseinä (pituus kolien lukumäärän mukaan) G
 • Varastoruuvi vaihdemoottorilla F
 • Hydrauliyksikkö H
 • Vastakolat (1-3 kpl/tankoväli) Lisävaruste

HUOM! Toimituslaajuus voi vaihdella tapauskohtaisesti.
Tankopurkain T6


Tankopurkainpohja T6 on moduulirakenteinen, jonka perusosan koko on 1150x5870x1050 mm (leveys x pituus x korkeus) ja painaa 870 kg. T6 voidaan laajentaa yhteensä 6 moduulin kokoiseksi, jolloin purkainpohjan kokonaisleveys on 6900 mm. Tällöin varaston täyttöväli saadaan pitkäksi myös isompikokoisissa biolämpölaitoksissa. T6 purkainpohjan vahva teräsrakenne mahdollistaa T6:sen käytön kierrätys/jätepuun kanssa. Purkainpohjan maksimi täyttökorkeus määräytyy polttoaineen kosteus-prosentin mukaan: 20% kosteudella maksimi täyttökorkeus on 5 m ja 45% kosteudella 4 m.


Moduulit on helppo kuljettaa normaalissa tavaraliikenteessä. Kohteessa moduulit liitetään toisiinsa ja kolat sekä varastoruuvi kiinnitetään paikoilleen.


Toimitussisältö:

 • Teräsrakenteinen vankka runko
 • Tankopurkainkolien hydraulisylinterit (2 kpl)
 • Hydrauliyksikkö 1,5 kW
 • Varastoruuvi d260 mm + käyttömoottori 2,2 kW
 • Varastoruuvikaukalon leveys 297 mm ja korkeus 329 mm, tankopurkainkolat valittujen moduulien lkm mukaan (2 kpl)
 • Jokainen moduuli sisältää oman tarkastusluukun rajakytkimen
 • AVTA-venttiili
Pellettisiilot


Teknisesti toimivan ja oikein mitoitetun pellettisiilon valinta on erittäin tärkeää osana lämpökeskuksen suunnittelua. Aritermin edustamat siilot ovat pitkäaikaisen kehitystyön tulos. Tarpeeseesi sopivan siiloratkaisun voimme tarjota lukuisista tilavuusvaihtoehdoista ja lisävarusteista.


Siilot toimitetaan asennuskohteeseen tehdasvalmisteisina. Siilo nostetaan pystyyn perustuksille päälle ja jalat hitsataan kiinni valutartuntoihin. Tämän jälkeen siilo on käyttövalmis.


Puhallustäyttöisen, muodoltaan sylinterimäisen pystysiilon pohjakartion kulma on 60 astetta. Riittävä kaltevuus estää pelletin holvautumisen. Siilon katolla on pölynerotuskartio, joka pudottaa sieppaamansa puupölyn takaisin siiloon, näin ympäristö pysyy siistinä. Huolellinen vaalea pintakäsittely pitää pelletin viileänä ja siilon hyvännäköisenä.


Siilon kyljessä olevat tarkastuslasit helpottavat siilossa olevan polttoainemäärän arvioimista. Kun polttoaineen pinta laskee siiloon asennettun alarajavahdin alapuolelle, Aritermin ohjausautomaatio antaa tästä hälytyksen päivystäjälle.


Tarkempaa määrämittausta, joka helpottaa etenkin polttoainelogistiikan hallintaa, varten on siiloihin mahdollista asentaa punnitusjärjestelmä, joka yhdistettynä ohjausautomatiikan etäkäyttöön helpottaa laitoksen käyttötoimenpiteitä ja seurantaa merkittävästi.


Taulukossa on tarjolla olevat siilomallit. Järjestelmä varustetaan usein kahdella siilolla, josta on seuraavia etuja:

 • Parempi käyttövarmuus
 • Mahdollisuus polttoaineseoksen ajamisen (esim. puu- ja turvepelletti)
 • Pellettilogistiikan ajoittaminen helpottuu
 • Kaksi siiloa sulautuu usein paremmin ympäristöön kuin vastaava tilavuus toteutettuna yhdellä siilolla

Pellettisiilot Halesa Oy:n lämmitysalueella Nokialla

Polttoainevaraston tilavuuden määrittäminen


Mieti, mikä olisi sopiva täyttöväli eli kuinka usein haluat käydä huolehtimassa polttoainetäydennyksestä. Valitse varaston tilavuus haluamasi polttoainevaraston täyttövälin ja laskennallisen vuorokausikulutuksen (alla olevasta taulukosta tehontarpeen ja polttoaineen mukaan) perusteella.


Varaston tilavuus = täyttöväli x vuorokausikulutus

Taulukko kertoo polttoaineen huippukulutuksen (kulutus suurimmalla jatkuvalla teholla) vuorokaudessa. Tällä arvolla laskettu varaston tilavuus riittää siis haluttuun täyttöväliin kylmimpänä talvikautena. Muina aikoina polttoainevaraston täyttöväli on pidempi.
Yhteyshenkilöt

Risto Mikkonen
Projektiliiketoiminnan johtaja
044 533 7787
Ari Ojanen
Huoltoliiketoiminnanjohtaja, Tuote- ja varaosamyynti: Bio-tuotteet ja kiinteistö-öljykattilat
040 674 0036

Back to top