Avaa valikko Valikko
ariterm.fi/tuotteet/lammon-tuotanto/aritermekiinteistokattilat

Ariterm E-kiinteistökattilat

Kiinteistö-bioöljykattilat asuinkiinteistöihin, julkisiin rakennuksiin ja teollisuuskäyttöön.


Ariterm E –sarjan kiinteistökattilat ovat ylipaineisia teräslevykattiloita. Kattiloiden teräspinnat valmistetaan vahvasta kotimaisesta 6 mm teräslevystä. Ariterm E –kiinteistökattilasarjassa on 12 teholuokkaa alueella 50-1000 kW. Ariterm E -kiinteistökattiloissa on käytetty ylivoimaisia rakenneratkaisuja, jotka tehostavat lämmönsiirtoa perinteiseen kattilarakenteeseen verrattuna.


Taloudellinen ja tehokas: Ariterm E -kiinteistökattiloissa on korkea hyötysuhde ja pienet tyhjäkäyntihäviöt. Tehokkuus ja taloudellisuus perustuvat patentoituun, vastavirtaperiaatteella toimivaan lämmönvaihtimeen.


Pieni tilantarve – erinomainen saneerauskattila: Ariterm E -kiinteistökattilat soveltuvat rakennemitoiltaan ihanteellisesti saneeraukseen. Esim. E 100 LV-kattila on vain 56,5 cm leveä ja 71 cm syvä, joten lattiapinta-alaa tarvitaan ainoastaan n. 0,4 m2.


Vara- ja lisälämpöä sähkövastuksilla: Ariterm E -kiinteistökattilat voidaan mallista riippuen varustaa 1–4:lla sähkövastusyhteellä. Taulukko sähkövastuksista on katsottavissa E-sarjan esitteen sivulla 15.


  • Vastavirtavaihdinperiaate:
    Savukaasujen ja kattilaveden virtaussuunnat ovat vastakkaiset. Savukaasujen ja kattilaveden lämpötilaero on mahdollisimman suuri savukaasujen koko kierron ajan

  • Ripapintainen tulipesä:
    Ripapinta siirtää lämpöä tehokkaammin kuin sileä pinta.

  • Vaakatasoon asennetut savukaasun ohjauslevyt:
    Rakenneratkaisun ansiosta savukaasujen virtausnopeus kasvaaja muuttuu turbulenttiseksi eli pyörteiseksi, jolloin tulipinnan lämmönsiirto tehostuu. Ohjauslevyt ovat irralliset, joten niitä poistamalla savukaasujen lämpötilaa voidaan tarvittaessa nostaa.
Ariterm E -kiinteistökattiloiden lämmönsiirtorakenne on patentoitu ratkaisu (Pat.nro 61345).AritermService E75-1000 asennus- ja käyttöohjeet

E-Kiinteistökattilat


Yhteyshenkilöt

Ari Ojanen
Huoltoliiketoiminnanjohtaja, Tuote- ja varaosamyynti: Bio-tuotteet ja kiinteistö-öljykattilat
040 674 0036

Back to top